首頁  /  項目   /  景觀  /  正文

丹麥巴勒魯普大道景觀設計 | Marianne Levinson Landskab

MarianneLevinson 2020-09-08
原創
  • 項目名稱:
    巴勒魯普大道Ballerup Boulevard
  • 項目地點:
    丹麥哥本哈根
  • 設計公司:
  • 建成時間:
    2018
  • 所獲獎項:
    2020 LILA 基礎設施類特別獎

BB_DJI_0573_Marianne Levinsen Landskab.jpg


巴勒魯普大道位于哥本哈根市郊,曾經它是一條以高速公路為主的交通干線,擁有四條車道,擁擠的車流阻隔了兩側城市間的交通聯系。如今,設計師將車道縮減為兩條,大量增加道路綠化,將其改造成一條寧靜的林蔭大道、一處綠色生態的都市空間。改造后的大道強化了道路兩側城市之間的聯系,還顛覆了過去以汽車為主導的空間使用模式,更加關注行人和非機動車對道路的利用。

A former intersecting traffic corridor dominated by high-speed traffic has been transformed into an urban space, with a strong green identity, that provides urban cohesion. A busy road space located in the outskirts of Copenhagen, has been narrowed down from a heavy traffic four-lane road to a calm two-lane green boulevard. The former roadway areas now serve as a green parkland and the urban space hierarchy of Ballerup Boulevard has been turned upside-down and now accommodate a strong focus on pedestrians and cyclists.



設計的主要策略是增進不遠處中央車站廣場與巴特魯普大道之間的聯系,同時打通道路兩側的城市區域。通過將四車道縮減為雙車道,并增加不少綠色公共空間,巴特魯普大道不再是兩側城市之間的隔斷。人行道和自行車道旁的雨洪管理設施采用礫石鋪面,點綴著樹叢和種植池,栽植著多年生觀賞草,營造出綠色的氛圍,成為供人們停留的空間。如今,遛狗的人和需要穿越大道去另一側城市的行人都非常喜歡這里。

The idea of the planting strategy was to vitalize and strengthen the relation between the nearby central station plaza and Ballerup Boulevard, whilst connecting the two city patches on each side of the road. By confining the number of road lanes from four to two and increasing the overall city green space Ballerup Boulevard no longer acts as a barrier between two areas of the city. Along the sidewalks and bicycle paths storm water management systems, gravel-covered zones with groves of trees and planting beds with a variety of perennials and ornamental grasses creates a green atmosphere and room for stay. Today the boulevard is an urban green space much loved by dog walkers and pedestrians traveling from one side of the city to another.




巴特魯普大道的改造項目是哥本哈根城市策略規劃的一部分。景觀設計為大道增加了公共綠地的功能,開啟了這一區域的城市可持續性發展。長期來看,大道上種植的大量樹木會把這里變成一塊繁茂的城市綠地。未來幾年,巴特魯普大道將作為哥本哈根市的發展軸線,而這片綠地也能匹配城市發展的尺度和比例。

The successful transformation of Ballerup Boulevard is part of a strategic urban planning project. The landscape design has given the boulevard a new identity as a public green space and has initiated a sustainable urban development. In the long term, the large amount of trees will provide Ballerup Boulevard with a significant character as a lush urban green space and thus the boulevard will be able to match scala and size ratio of the city that is to grow along the boulevard in the years to come .

Illustrationsplan_Marianne Levinsen Landskab ApS_00.jpg


項目名稱:巴勒魯普大道

項目地址:Ballerup Boulevard, DK-2740 Skovlunde, Denmark

設計時間:2017年

建成時間:2018年

Name of the project: Ballerup Boulevard

Project location: Ballerup Boulevard, DK-2740 Skovlunde, Denmark

Design year: 2017

Year Built: 2018



版權聲明:本文由作者于景觀中國網發布,僅代表作者觀點,不代表景觀中國網立場。如轉載、鏈接、轉貼或以其它方式使用本稿,需注明“文章來源:景觀中國網”。如有侵權,請與發布者或我們聯系。

投稿郵箱:[email protected]

聯系電話:010-62747757


打賞
  • 給Ta打個賞

1

發表評論

熱門評論

相關項目

排列五彩票筛选软件